Cosmin Dumitru

Cosmin, adică Dumi, s-a urcat prima dată pe role la vârsta de 6 ani. Erau ale tatălui său. Abia la 14-15 ani a început să ia in serios acest sport, urmând ca la 16 ani să dea trickuri de pro.

A fost genul de băiat care nu putea să stea prea mult într-un loc. A copilărit prin țară, s-a documentat, și-a luat tot ce îi trebuia și a început să se exprime pe role tot mai mult.

Dumi a prins perioada României anilor 1996-2003, când rolele erau “la modă”. Erau concursuri, turnee, echipe sponsorizate, sportivi apreciați și susținuți. În 1999, la vârsta de 17 ani, a intrat în contact cu prima Școală de Role, în Skatepark Herăstrău. Atunci începuse să își împartă timpul între a se da și a împărți cu alții antrenamentele și cunoștințele despre sport, role și artă.

Cu timpul, avea tot mai mult grijă de comunitatea de rolleri, ajutându-i, susținându-i cu ce putea pentru a excela în acest sport: îi ducea la competiții, le lua echipament, le găsea cazare.

În 2006, la invitația primarului Sectorului, a înființat Școala de Role AMB în Parcul IOR. Așa a crescut numele AMB, apărut încă din 2003 ca brand de haine.

“Asta am simtit sa fac. De mai bine de 20 de ani tot ce fac se invirte in jurul sportului pe care il practic. Filmez, meditez, ma orientez. In plus, orice faci si tu, am facut si eu.”