David Gorban

David a început la 14 ani, când era anturat cu un grup de prieteni care obișnuiau să se plimbe cu bicicleta. Și-a amintit ca are și el bicicletă acasă, neștiind încă ce înseamnă BMX. Tot ieșea cu bicicleta până când, într-o zi, a ajuns pe strada pietonală din oraș, s-a așezat pe o bancă și un alt băiat cu BMX l-a abordat, spunându-i că e un spot unde se adună mai mulți cu biciclete din acestea. Spotul era Bega, unde erau nu mai puțin de 10 rideri care se dădeau, făceau trick-uri. David l-a remarcat pe unul dintre ei că se dădea cel mai bine – Alexandru Tihoi, rider care urma să îl influențeze să treacă la BMX street. De aici a inceput totul.

David respectă foarte mult BMX-ul ca sport de acțiune. A înțeles că, pe parcursul dezvoltării, devine tot mai greu să evoluezi ca rider. Îi place BMX-ul pentru încrederea în sine care îi conferă, mai ales în momentele în care reușește să aterizeze un trick la care se chinuia de ceva vreme, dând un mod de gândire sănătos care poate fi aplicat și în restul vieții.

Și a reușit să aplice destul de bine acest mod de gândire. David este primul și singurul din România care a reușit să dea barspin-crankflip.

“Iubesc senzatia cand incerc ceva foarte greu… Ma chinui destul de mult timp apoi, cand in sfarsit dau acel trick, toata lumea ma aplauda si se bucura alaturi de mine. Este cel mai frumos sentiment cand prietenii… sau mai bine zis familia… este alaturi de tine.”