David Stanciu

Spre deosebire de mulți alții, David și-a cumpărat întâi un cadru, după ce a văzut că un prieten de-al său se apucase de BMX. Pe parcurs, strângea bani pentru piese de BMX, dar într-o zi când a mers în skatepark s-a întâlnit cu unul dintre cei mai buni trotinetiști din țară la vremea respectivă – Costin aka Lopată. Acesta l-a fraierit să îi cumpere trotineta și așa Lopată și-a cumpărat BMX. David a rămas cu buza umflată, având un cadru de BMX acasă și, după spusele lui Axxel Black, “cu o clopotniță sub picioare”. De ce clopotniță? Pentru că zgrăngănea la fel ca un clopot de la biserică – de aici i-a plecat porecla de Clopot.

Venea de dimineață până seara în parc, încerca tot felul de trick-uri, era foarte ambițios dar se citea în ochii lui că nu este mulțumit. Ajunsese într-un stadiu în care nu mai putea să evolueze pe trotinetă așa că împrumuta bicicletele băieților mari.

La Street Meat NO.1 a vrut să participe dar condiția era să se dea pe BMX. A primit niște goodies care l-au determinat să își vândă trotineta și să strângă banii necesari pentru BMX. I se părea super mișto faptul că bicicleta era de băieți mari și că a început să iasă cu aceștia. A început să învețe trick-uri, să crească în ochii celorlalți pentru a nu mai avea atâtea porecle. Realitatea este că nu erau numai niște răutăți, ci modul lor de a-l ambiționa să se autodepășească, până când a înțeles și el acest aspect.

În prezent visul lui este să participe la un concurs internațional de BMX, să reprezinte țara la adevăratele valori, a participat la majoritatea concursurilor din țară, chiar câștigându-le. Îi place acest sport, îi plac oamenii cu care se întâlnește, îi place să vadă tot mai mulți copii care se apucă de BMX. Vrea să devină un model pentru noile generații pentru a-i învăța cum a fost și el învățat. 🙂 Admiră mulți rideri de la noi din țară, îi place să se dea street.

Axxel Black: Poti sa ma strigi tataie si cand esti locul I la mondiale!

David Stanciu: Pai tu o sa fii primul caruia o sa ii multumesc.