Marius Constantin

Marius este unul dintre marii smecheri Tabi49, specializat pe skateboarding. Pasiunea lui pentru acest sport a început în 2006, când inițial se apucase de ceva ce numește el street-style. Cu timpul, s-a îndepărtat de acest stil, trecând la o disciplină freestyle, numind-o “o formă pură, elegantă, de a fi unul și același cu placa.”

Extrem de persevent în tot ceea ce face, Marius a reușit să își definească un stil propriu, reconoscibil, spectaculos – lucru care l-a ajutat să cristalizeze o comunitate în jurul său.

Marius a crescut în Slatina unde, evident, la vremea respectivă, ca în toată țara, nu prea exista o scenă de skate.

Așa că a făcut-o el.

Pe lângă propria sa performanță, Marius a avut grijă și de alții, încurajând alți băieți din oraș să se apuce și ei de skate, susținându-i și înființând Slatina Skate Crew. Ulterior a deschis și Nose&Tail Skateshopun magazin nu numai care pune la dispoziție echipament într-un oraș unde nu exista așa ceva, dar care susține și riderii locali.

În prezent, Marius deține cele mai mari canale de YouTube din România dedicate sporturilor de acțiune. Este primul (și singurul) skater român care a reușit să apară pe coperta unei reviste internaționale de skate. N-are sens să mai menționam că a fost campion european în 2014 și 2015, și vice campion mondial în 2013.

Concentrarea pe care a aplicat-o practicând freestyle cu fluiditate și tehnicitate a reușit să o transpună și în crearea și menținerea unei comunități de sportivi într-un loc neașteptat, ceea ce e mare lucru.

“Am putut ajuta la cresterea skateboardingului din Romania prin diferite moduri, printre care postarea constanta de videoclipuri si mai ales tutoriale in limba romana.”