Nicolas Betiuc

Pentru Nicolas, pasiunea pentru BMX s-a instalat in perioada 2008 – 2009, când fratele său mai mare și-a cumărat primul BMX. Tot fratele lui Nicolas a fost cel care l-a învățat și i-a explicat ce și cum, influențându-l să își dorească și el, la rândul său, să fie rider.

Patru ani mai târziu, Nicolas reușește să își construiască singur prima bicicletă și de atunci mărturisește că viața sa “a luat-o într-o direcție frumoasă”.

La vârsta de 15 ani a concurat pentru prima dată la un concurs de BMX, organizat de Mountain Dew în Iași, unde a ieșit pe locul II. Prima experiență de concurs l-a făcut să capete încredere, ambiție și dorința de a se autodepăși. Nicolas a continuat să meargă la concursuri, să muncească, să își facă prieteni, să își petreacă timp fain alături de oameni faini iar, cel mai important, să se distreze.

La 17 ani a câștigat prima sponsorizare, din partea Benjamin.roun site de încălțăminte care l-a educat puțin și pe partea de business.

În momentul de față, Nicolas locuiește și studiază în Iași. Este proaspăt revenit după o accidentare destul de urâtă, care l-a făcut să vadă altfel situația în care se afla. Tot ce își dorește acum este să se bucure de moment. Cu tovarășii de BMX.

“Fratele meu m-a inspirat, m-a invatat, m-a facut sa imi doresc ca intr-o zi sa devin si eu rider de BMX.”