Vlad Danila

La vârsta de 14 ani, Vlad începuse să se dea cu o pereche de role obișnuite în Constanța, mai exact la Casa de Cultură. Spotul era la vremea respectivă cunoscut în rândul celor din generația mai mare de rideri. Prin ei, Vlad a descoperit comunitatea de action sports. Așa că și-a scos roțile din mijloc și a început să dea grinduri, după care și-a luat prima pereche de role agresive. La un moment dat, în drum spre școală, a văzut un băiat pe un BMX care a sărit peste un lanț și care apoi și-a văzut pur și simplu de drum. Și aia a fost.

În clasa a XI-a a început să vină regulat în București, să își petreacă mult timp în skateparkuri, exersând trickuri, reușind să se integreze în comunitatea din jurul acestui sport. Stilul său super transparent de a comunica experiența cu sponsorizări și campanii a ajutat riderii să obțină dealuri mai bune. În 2015, la Urban Riders Summer Vibes l-a cunoscut pe Axxel Black și așa a început colaborarea dintre redenumitul Riders Jam și Tabi 49.

Nu s-a agitat prea mult să își ia carnet de conducere că bicicleta era mai mult decât suficientă în București – când mergea acasă la Constanța, din când în când mai dădea la mișto examenul teoretic. Abia la 21 de ani a început să conducă un Mitsubishi Outlander, 2.2 diesel, 170 CP, AWD manual, stoc, mașină pe care a condus-o ca de raliu de la bun început. A evitat o vreme să treacă la tracțiune spate, dar după ce s-a simțit mai stăpân pe Outlander, a încercat primul BMW – un E46 cabrio, stoc, cu diferențial deschis. Așa a început să facă drift, storcând 170 de cai din 2.2-ul ăla, “de îl luau toți dracii.”

“Sunt la al treilea Nissan. Cazi, te ridici.”

După ce și-a făcut puțin temele pe subiectul ăsta, a trecut la japoneze. Prima lui mașină personală, daily, a fost un Nissan 200SX. Cu el muta mobilă, mergea la mare, făcea schimb de mase, și nu în ultimul rând, a învățat ce înseamnă tuning-ul.

Când se dădea pe role, a învățat despre snowboard, un alt sport în care se remarcă prin stilul lui de rider. De când a intrat în Fresh Meat s-a băgat mai tare pe freestyle, a început să meargă la mai multe evenimente și să facă edituri street și park, împreună cu Vlad Popescu.

“Esti tu cu tine si iti impingi limitele. Asta te invata sa fii disciplinat ca sa obtii rezultate.”